Proefdierprotest bij Dies

Een groepje van zo'n vijftien actievoerders zal vandaag op de campus actief zijn. Ze zijn lid van de Anti Dierproeven Coalitie en ze zijn boos. Boos op de RU, omdat deze zestien resusapen gebruikt voor hersenonderzoek.

De groep demonstranten startte haar actie voor de Studentenkerk maar doet in de loop van de dag nog twee andere locaties aan. De jaarlijkse plechtige academische zitting in de aula en het CDL, het Centraal Dierenlaboratorium Nijmegen, kunnen nog op een bezoek van de dierenvrienden rekenen.

Volgens Robert Molenaar, de organisator van het protest, is de RU schuldig aan dierenmishandeling. 'De Diesviering is een mooie gelegenheid om een signaal af te geven,' zo laat hij weten. 'We zijn nu nog stil om de dienst in de Studentenkerk niet te storen, maar in de loop van de dag gaan we zeker meer lawaai maken.'

De RU wist van het protest af en had vooraf al een persverklaring gepubliceerd. Daarin verwijst ze naar het eerdere besluit in februari om het aantal apen terug te brengen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de RU verdere maatregelen neemt naar aanleiding van deze protesten.