Laatste ANS van het collegejaar online!

De laatste ANS van het collegejaar ligt weliswaar nog niet in de welbekende gele bakken, maar is vanaf vandaag wel al online te raadplegen. In deze ANS onder meer een interview met Emile Roemer, die spreekt over de SP, die volgens hem ooit de grootste partij zal worden. Bovendien vertelt hij over privatiseringen, terwijl het gebruik van de term 'sociaal leenstelsel' volgens hem uitgebannen moet worden. 'Lenen is niet sociaal. Lenen kost geld. Als je een auto gaat kopen en je sluit daarvoor een lening af, dan staat het er altijd bij: “Let op, geld lenen kost geld.” Dus noem dat niet sociaal, noem het eerder asociaal leenstelsel. Dan weten we tenminste waar we het over hebben. We gaan iemand sociaal doodschieten, dat kan niet! Die woorden moet je niet gebruiken.'

Het openingsartikel is deze maand een open brief aan de inmiddels wel heel beruchte staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs. Wij schreven hem aan om ons ongenoegen over onder meer de langstudeerdersboete nog éénmaal duidelijk te maken. Omdat dat de maatregel is die de Nederlandse student het meest heeft beziggehouden het afgelopen ANS-jaar. In onze reportage gingen we een mei-ANS ruilen tegen waardevollere zaken. Onze redacteurs eindigden na een oproep in de Gelderlander en op RU.nl/nieuws met twee vrieskisten. Benieuwd naar de hele weg van het ruilen? Lees het artikel hier.

Andere stukken zijn onder meer het interview met Sylvia Witteman, de nieuwe Hitler in het Issue - is Wilders vergelijkbaar met Hitler of niet? - en buitenseksplekken in De Graadmeter. De meeloper ging op bezoek bij een nertsenfokkerij.

Online zijn de artikelen hier te raadplegen. Veel leesplezier!