Nieuw proefdierprotest

Je hebt ze vast al gezien, de nieuwe reclameposters op het station. Sinds maandag heeft de Anti Dierproeven Coalitie de campagne tegen apenexperimenten op de RU nieuw leven in geblazen. Tijdens de Diesviering vorig jaar was al een groepje boze actievoerders actief. De posters dienen om studenten te informeren wat er achter de schermen in het dierenlab op de universiteit plaatsvindt.

In februari kondigde het College van Bestuur aan dat het aantal resusapen en het aantal experimenten met de dieren zou worden verminderd. De coalitie erkent dat de RU een vooruitstrevende universiteit is en veel investeert om dierproeven te verminderen. Robert Molenaar, leider van de campagne: 'Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat het bestuur nog geen stappen heeft ondernomen om deze testen te stoppen.'

Donderdag 22 september zal er een nieuwe demonstratie plaatsvinden bij het bestuursgebouw. De Anti Dierproeven Coalitie kondigt aan dat er 'luidkeels wordt geprotesteerd' vanaf 12.30 uur. Comeniuslaan, u bent gewaarschuwd. Vorige keer waren er zeker vijftien boze burgers.