[UPDATE] Fietsenrazzia bij het station

Werden eerder al fietsen weggehaald op de plek van het voormalig TPG-pand, sinds vanmorgen is het ook onmogelijk geworden je fiets te stallen op het bovendek van de fietsenstalling naast het station. De AFAC heeft de bovenverdieping ontruimd en hekken geplaatst voor die ingangen, zodat de fietsenstalling vrij blijft van ongewenste rijwielen.

De fietsbandieten hebben vanmorgen maar liefst 400 fietsen verwijderd. Een medewerker van de AFAC verklaart dat de verwachting is dat morgen alle fietsen in het systeem zijn geregistreerd. Eigenaren kunnen dan zoeken naar hun fiets op de website. Voor 10 euro krijg je je fiets weer terug.

Mocht je naar de AFAC willen bellen om navraag te doen naar je fiets, gebruik dan wel het goede telefoonnummer. Door een jammerlijke fout van de gemeente is op twee borden het verkeerde telefoonnummer gedrukt. Bel dus niet naar 024-6 599 499, zoals het bord op deze foto vermeldt, maar naar 024-6 499 599.

Extra stallingen zijn geplaatst op het grasveld tegenover de taxistandplaats en aan de Burgemeester Hustinxstraat. Over ongeveer twee weken gaat de fietsenstalling bij de taxi's weer open. De capaciteit zal dan ongeveer verdubbeld zijn.

Update: De fietsflaters van de gemeente hebben vandaag geleid tot vragen van de Nijmeegse PvdA-fractie aan het College van Burgemeester en Wethouders. Na het lezen van dit artikel vraagt PvdA'er Stijn Verbruggen zich onder meer af of het foute telefoonnummer dat op de waarschuwingsborden werd geplaatst inmiddels is vervangen. Daarnaast verzoekt Verbruggen het college de boete van 10 euro voor iedere gedupeerde rijwielhouder kwijt te schelden wanneer blijkt dat de borden niet 28 dagen voor het verwijderen van de fietsen zijn geplaatst.