Samenvallen intro RU en HAN zet Nijmegen onder druk

De introductieperiodes van de RU en HAN staan voor komend jaar tegelijkertijd gepland, zo meldt de USR vandaag in een persbericht. Het schooljaar van de HAN begint in 2012 een week eerder dan het begin van het academisch jaar aan de RU, waardoor beide introducties samenvallen.

Zowel de USR als de medezeggenschapsraad van de HAN uit hierover haar zorgen. Enerzijds zal het hoge aantal aankomende studenten en scholieren dat tegelijkertijd de stad aandoet een extra druk opleveren die capaciteits- en veiligheidsproblemen met zich mee kan brengen. Anderzijds wordt het voor studentenorganisaties moeilijker om zich zowel bij de aankomende studenten als de scholieren te profileren. 'Kleinere studieverenigingen kunnen zo bijvoorbeeld geen feestje meer vieren in Van Buren en we zijn bang dat eetgelegenheden en kroegen het grote aantal bezoekers niet aan kunnen,' stelt Loeke Salemans, voorzitter van de USR.

De twee medezeggenschapsraden geven aan in te zetten op het verplaatsen van de HAN-introductie. Salemans: 'Vanuit het informele circuit hoorden wij dat de collegevoorzitters van de RU en HAN ook overleg zullen voeren hierover. We hopen dat de HAN haar introductie wil verplaatsen. Als dat niet mogelijk is, zullen we dit probleem bij de gemeente aankaarten. Wellicht kunnen dan andere locaties worden afgehuurd om de capaciteit te vergroten.' Op maandag zeven november zal de USR vragen stellen over de kwestie in de overlegvergadering met het College van Bestuur.