Met je Knaek de Voedselbank steunen

Sommigen hebben het misschien al gezien: sinds maandag sieren knalroze bakken de Albert Heijn aan de Van Schevichavenstraat en de Groenestraat. Studenten die in bezit zijn van een Knaek en het verrassingsproduct dat ze krijgen na besteding van 10 euro aan boodschappen niet willen houden, kunnen het in de bakken gooien en het op die manier doneren aan de Voedselbank Nijmegen. Ook was het maandag en dinsdag mogelijk om twee Knaeken te kopen voor 5 euro, waarvan de AH 2,50 euro aan de Voedselbank schonk.

Hubert Hendriks, voorzitter van de Voedselbank in Nijmegen, spreekt van een ontzettend leuk initiatief. 'Het is mooi dat studenten op deze manier maatschappelijke belangstelling kunnen tonen, terwijl het ze eigenlijk niets kost.' Hoe lang de bakken precies blijven staan, weet Huberts nog niet. Wel verwacht hij dat het in ieder geval enige maanden mogelijk blijft het gratis product op deze manier te doneren. Bram Hoogers van Knaekteam Nijmegen geeft aan dat het succes van de actie zal bepalen hoe lang de actie zal voortduren.

Ook is nog niet bekend hoeveel producten op dit moment al zijn gedoneerd. 'Als er een paar duizend studenten aan meedoen, zal het in ieder geval een aardige aanvulling op de voedselpakketten zijn', aldus Hendriks. Hoogers vertelt dat er een mooi geldbedrag is binnengekomen met de donaties van de AH. 'Met dat geld zal eten worden gekocht dat normaal gesproken niet in de voedselpakketten zit. Je kunt dan denken aan vers vlees of iets dergelijks.'