Katerige politicologen 'verspreiden democratie'

De Nijmeegse studievereniging voor politicologie, ismus, is een van de machtigste verenigingen van Nederland. Tenminste, als we een persbericht van de Oekraïense politieke partij Ukraine of the Future mogen geloven. 44 ismus-leden brachten onlangs tijdens een tiendaagse studiereis naar Oekraïne en Wit-Rusland een bezoek aan deze progressieve beweging.

De liberale politici zagen in deze visite klaarblijkelijk een uitgesproken kans voor een mooi propagandaverhaaltje. Volgens het verslag reizen de politicologen in spe de wereld over om politici, ministers en medestudenten te ontmoeten. Tevens zouden zij als een van hun doelen hebben om een vrije en gelijke communicatie te bevorderen tussen studenten, docenten en, jawel, autoriteiten van verschillende landen.

Als klap op de politieke vuurpijl weet de jonge partij ook nog te melden dat het grootste gedeelte van de reizende studenten lid is van de Jonge Democraten (de jongerenbeweging van D66) en betrokken is bij het verspreiden van democratie en vrijheid, zo ook in Oekraïne.

Dus alle dictaturen en falende democratieën: wees gewaarschuwd! Voor u het weet komt ismus met haar wodka-katers en slaperige hoofden ook uw regime met een studiereis bestrijden.