Lange Hezeltjes geen Studentenhuis van het Jaar

Het Nijmeegse studentenhuis dat deze maand in de rubriek 'Rangorde of wanorde' van de ANS verscheen is niet door in de competitie voor Studentenhuis van het Jaar. Samen met elf andere studentenhuizen uit heel Nederland streden zij niet alleen voor deze titel, maar ook voor een mooie hoofdprijs: een vakantie met alle bewoners naar een zonnige Europese bestemming. In het artikel vertelde Anne G. (23), tweedejaars docentenopleiding Geschiedenis, dat ze zich voor de grap inschreven voor de competitie. Maar toen bekend werd dat ze in de halve finale stonden 'gingen ze echt voor die reis'. Ondanks dat de prijs nu aan hun neus voorbij gaat staat er deze zomer toch een grote reis op het programma: de camping van Bloemendaal.

De studentenwebsite Studenten.net maakte vanmiddag bekend welke huizen door zijn naar de finale van de competitie. Dit zijn studentenhuis 'St. Joseph' uit Amersfoort, 'De Obrecht' uit Den Haag en 'OD119' uit Delft. Vorig jaar won voor het tweede jaar op een rij een Huize Bolkhuisch uit Delft de verkiezing. De bewoners aldaar kregen hun eigen reallifesoap bij het programma Man Bijt Hond. In februari was het huis dagelijks te zien in het programma.

De twaalf studentenhuizen die meedongen in de halve finale van de competitie konden door middel van stemmen in de finale komen. De Lange Hezeltjes kwamen slechts een paar stemmen tekort. Zij werden vierde en stonden daardoor net niet in de finale. Bewoonster Floor (20), tweedejaars Pabo, reageert: 'We vinden het jammer dat we niet door zijn. We hebben veel moeite gedaan om zoveel mogelijk stemmen te winnen, waaronder veel spam op Facebook.' Toch hebben de bewoners geen spijt van hun deelname. 'Er zijn verschillende artikelen over ons in de media verschenen en er is ook een cameraploeg komen filmen in ons huis',  aldus Floor.

Donderdag 31 mei wordt bekend gemaakt welk huis de verkiezing wint.