Het is warm. Wat nu?

Onder het motto 'het kan altijd erger' verkneukelen we ons al het hele weekend over de duizenden Lowlands-gangers, die zich een weg moeten banen door zwetende en springende mensenmassa's in snelkooktenten. Vandaag is het de beurt aan Nijmeegse eerstejaars: de introductie begint. ANS geeft tips om deze eerste hete dag door te komen.

Een eerste vereiste is natuurlijk water. Dat klinkt eenvoudig, maar bedenk: aan een enkel bekertje van de Refter heb je niet genoeg. Er wordt aangeraden om op hete dagen minstens 2 liter aan vocht binnen te krijgen, ook als je geen dorst hebt. Atten dus, die flesjes Chaudfontaine en Spa blauw. Zo kun je gelijk oefenen voor de cantussen en bierestafettes die nog komen gaan.

Tussen 12.00 en 16.00 is het op z'n warmst. Vermijd de zon in die uren en zoek de schaduw op. In de Refter zal dat geen probleem zijn, in geval van nood biedt de fontein voor het Erasmusgebouw soelaas. Verder hopen we dat de dames en heren van Carolus Magnus aan een parasolletje hebben gedacht bij hun Open Terrasmiddag.

Voor het diner vanavond hebben we geen specifiek advies. Wel raden we af om langs te gaan bij zeilvereniging De Loefbijter, die met hun eetactie 'Sambal bij?' de hittebestendigheid van sjaarzen gelijk op de proef stellen.

En vanavond? Laten we eerlijk zijn: je hebt de hele dag gezweet, gestonken en water over je aanlokkelijke coupe gegooid. Kortom, je ziet er niet uit. Kans maak je niet meer bij het mentorzusje in bikini of de sixpack-mentorpapa, dus je kunt op de eerste avond met een gerust hart volledig losgaan.

Tot slot, om in de stemming te blijven, een hitje van het olijke duo Sjon & Sjeffrie: