Introquiz 2012

1. Wat kost een basismenu in de Refter? 'Het was ooit vier euro.' 'Nu vijf.' 'Goh, wat een afzetters.'

Woorden worden in de mond gelegd. Voor een portie kleffe macaroni betaal je in de Refter inderdaad vijf euro. Het eerste punt voor groepje 25 is binnen.

2. Over welke Nijmeegse uitgaansgelegenheid heeft rockband De Staat ooit een nummer gemaakt? 'Wie heeft wat gedaan?' 'Oh! Dat was die kelder. Hoe heet dat? Underground toch?'

Deze Nijmeegse band speelt alternatieve, elektronische en experimentele rock en heeft in 2012 de 3FM award voor beste alternatieve rockband geprolongeerd die ze in 2011 wonnen. De bestuurskundeknullen winnen op hun plaats een punt voor het juiste antwoord.

3. Waar is een half jaar geleden deze foto genomen? 'Ja, ergens bij een brug. Bij een brug met uitzicht in Nijmegen, die ligt aan het water. Dan het Valkenhof.'

Door middel briljante logica weet een sjaars toch een goed antwoord te fabriceren waardoor hij een punt binnentikt. Het 10.85 meter hoge tijdelijke kunstwerk heeft tot afgelopen april het Valkenhof gesierd.

4. Deze vraag stelt jullie kennis van de universiteit aan de kaak. -'Als je maar niet vraagt wie die vent is.' -'Vent is?' -'Ja, die Radboud ofzo.' Dat was inderdaad niet de vraag. De vraag is: Hoeveel faculteiten kent de RU? 'Genoeg.' 'Zes, nee, zeven. Toch zeven.'

Bij nader inzien is de verkeerde vraag gesteld. Het vierde punt is binnen.

5. Hoeveel van jullie moeten elke nacht de kroeg bij sluitingstijd uitgeveegd worden? 'Oh deze moet creatief, voor extra punten.' 'Ja, dan zeggen we Bas, want die stond er als een bezem bij. Snap je? Bezem, uitgeveegd?'

We snappen het. Huhuhuh. Nul punten.

6. De foto. 'Kom laten we met onze armen een zonnetje maken!' 'We kunnen ook op de grond liggen?' 'Nee.' De introductie is waarschijnlijk nog niet ver genoeg gevorderd om jongetjes in mannen te transformeren, wat voor ons de keuze voor deze pose voldoende verklaart. Toch verdient de zon een half punt voor het organisatietalent, chapeau.

De spitsbijters hebben meteen 4.5 punt weten te behalen. Door deze prestatie, en een gebrek aan concurrentie, staat groepje 25 van Bestuurskunde bovenaan en zijn ze nog steeds in de race om drie kratten bier te winnen. Toch zijn ze makkelijk te verslaan, wat algemene kennis in combinatie met slechts een greintje orginaliteit en/of humor kan deze score doen verbleken.

Vloeit het bier naar jouw zin niet rijkelijk genoeg? Stuur een mailtje naar redactie@ans-online.nl, doe mee met de introquiz en win drie kratten gerstenat met jouw mentorgroepje!