Metakids en Beatrice Foundation goede doelen Ragweek

De Ragweek Nijmegen schenkt dit jaar de opbrengst aan de Beatrice Foundation en Stichting Metakids. Dat heeft het bestuur bekend gemaakt.

Stichting Metakids steunt onderzoek voor kinderen met stofwisselingsziektes en de Beatrice Foundation zet zich in voor Keniase jongeren die willen studeren. 'Hier is het heel normaal om te studeren, maar daar is dat niet zo', legt voorzitter Robin van Gennep van de Ragweek uit. Beide doelen zijn gekozen omdat ze affiniteit hebben met studenten. Zo laat Stichting Metakids zien wat wetenschappelijk onderzoek kan bereiken en de Beatrice Foundation zet zich in voor potentiële studenten in Kenia.

Of het het recordbedrag van 21.104,13 euro van vorig jaar wordt verbeterd? 'Dat durf ik nog niet te zeggen', aldus Van Gennep. Ook over acties van verenigingen en organisaties is nog niet veel duidelijk. 'We hebben al wel van veel verenigingen gehoord dat ze weer mee willen doen en in november is er een brainstormlunch waarbij ideeën worden verzameld, dan zal er wel meer duidelijk zijn.'

De Ragweek is dit collegejaar van 5 tot en met 12 maart 2013.