[UPDATE]Explosie bij Electrabel in Nijmegen

Een grote ontploffing bij Electrabel in Nijmegen heeft tot enorme schade geleid. Burgemeester Bruls heeft gezegd dat er geen doden of gewonden zijn, maar er is wel een enorm gat in de centrale geslagen, waar witte rook uit komt.

Er was een explosie in de stoomketel van de elektriciteitscentrale, waarna een enorm geruis tot in de wijde omgeving te horen is. Hoewel men eerst via burgernet aanraadde om ramen en deuren gesloten te houden, is die melding nu ingetrokken. Woon je in de omgeving, dan kun je dus gewoon normaal over straat.

Meer nieuws volgt.

Foto: Daniel Hofman, NOS

UPDATE 9.39 uur: Mocht je vragen hebben: het publieksinformatienummer is 024-3292929.

UPDATE 9.59 uur: In de wijde omgeving is glaswol (foto), afkomstig van de centrale, gevonden. Aangeraden wordt om deze te laten liggen waar het ligt.

De filmpjes stromen binnen, het was een hels kabaal, alsof er een straaljager aan het opstijgen was.

UPDATE 10.31 uur: Masterstudent Filosofie Tijn van Lange woont een kilometer van Electrabel vandaan en werd vanochtend ruw gewekt door de explosie. 'Ik lag met mijn vriendin in bed toen ik om tien over zeven door een harde knal werd gewekt. Daarna hoorde ik een gigantisch geraas als van een straalmotor. Op het balkon moest ik schreeuwen om over het lawaai heen te komen.'

UPDATE 11.16 uur: GDF Suez, het bedrijf dat nu in de centrale zit, meldt dat de oorzaak ligt in een te hoge druk in een stoompijp.

Coal biomass power plant Nijmegen #Netherlands.Incident linked to a steam pipe overpressure.Power plant was evacuated and the area secured.

— GDF SUEZ (@gdfsuez) November 8, 2012