Chaos fietsenstalling station blijft

De fietsenchaos om en nabij het Nijmeegse Centraal Station wordt voorlopig nog niet beƫindigd, zo blijkt uit de reactie van het College van B&W op in september gestelde raadsvragen.

In haar antwoord zegt het College het principe 'eerst voldoende stallingen, dan pas strenge handhaving' te onderschrijven. Het beleid dat momenteel wordt gevoerd en waarbij de AFAC elke fiets buiten de daarvoor bestemde rekken zonder pardon verwijdert, wordt echter niet als 'streng' geclassificeerd. Een woordvoerder van de gemeente Nijmegen stelt: 'Het gaat hier vooral om fietsen die midden in gangpaden geparkeerd zijn door mensen die geen zin hebben om hun fiets netjes te stallen.'

Naar een oplossing voor het ruimtegebrek wordt gezocht: de gemeente probeert een deal te sluiten met de eigenaar van de grond achter Metterswane. Mocht dit op niets uitlopen zal het nog meer dan een jaar wachten zijn op opening van de fietsenstalling bij de nieuwe Doornroosje. Menig student zal voorlopig dus wat eerder van huis moeten gaan voor het veilig stallen van zijn stalen ros alvorens de trein te halen.