[VANAVOND] ANSdebat: over diagnosticering bij kinderen

De afgelopen jaren is het aantal diagnoses voor ADHD, autisme en andere gedragsstoornissen bij kinderen vertienvoudigd in Nederland. Nederlandse apotheken hebben in 2012 maar liefst 14 procent meer ADHD-medicijnen meegegeven dan het jaar daarvoor. Recht tegenover de groep artsen die de goede werking van deze medicatie roemt, staat een groep critici. Zij stellen dat er sprake is van overdiagnosticering en wijzen op het gevaar daarvan.

In samenwerking met LUX en SPiN, de studievereniging voor Psychologie aan de Radboud Universiteit, organiseert ANS maandag 14 januari een programma met als thema gedragsproblemen bij kinderen. Is het toegenomen aantal diagnoses een teken van vergrote medische kennis of is er sprake van overdiagnosticering? Zijn kinderen gebaat bij een diagnose? En wat zijn de gevolgen van het toedienen van medicatie aan kinderen?

Een programma met Rodrigues Pereira, kinderarts en autoriteit op het gebied van ADHD, Jan Derksen, hoogleraar Klinische Psychologie, gespecialiseerd op gebied van persoonlijkheidsstoornissen en psychologische diagnostiek, Gigi van de Loo en Edo Nieweg, kinder- en jeugdpsychiaters en Rob Heerdink, farmaco-epidemioloog aan de Universiteit Utrecht. Wout Waanders zorgt voor een literaire afsluiting en de avond staat onder leiding van Joeri Pisart en Erik van Rein.

Ben je erbij? Laat het weten via het Facebookevenement.

ANSdebat: Over diagnosticering bij kinderen 14 januari 2013, 20.00 uur - 22.00 uur Mariƫnburg 38-39 6511 PS Nijmegen Entree: 5 euro, leden van SPiN betalen 2,50 euro inclusief consumptie Kaarten zijn te koop op de website van LUX, telefonisch via 0900-5894636 of aan de kassa.