Batavierenrace heeft ook goed doel

Zes keer de Alpe d'Huez opfietsen, jezelf een week opsluiten in een hok en plaatjes draaien of als kerstman door de Keizerstad, ieder sportevenement heeft zo zijn eigen goede doel. Dat geldt nu ook voor de grootste estafetteloop ter wereld. De organisatie van de Batavierenrace roept deelnemers op geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

'We wilden altijd al iets doen met een fonds en nu kwam KWF Kankerbestrijding om de hoek kijken. Het geld dat wordt ingezameld gaat naar kankeronderzoek op universiteiten', zegt Bata-voorzitter Leon Schipper. Over de keuze voor het KWF is hij duidelijk. 'Kanker staat natuurlijk dichtbij, iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die in aanraking is gekomen met de ziekte. Daarom hebben we hiervoor gekozen en niet voor bijvoorbeeld de kindertjes in Afrika.'

Verwordt de Bata met het aantreden van een dergelijk goed doel niet tot een sponsorloop van Nijmegen naar Enschede? Schipper denkt van niet, want 'het wordt nu naast een strijd tegen de klok, ook een strijd tegen kanker'. Enfin, mocht je met de collectebus willen rondgaan tijdens het hardlopen dan zie je hier alvast meer informatie, binnenkort wordt een actiewebsite gelanceerd waar je een actie kunt aanmelden.