'Slimme' fietsenstallingen bij centraal station

Eindeloos dolen langs de fietsenrekken op zoek naar dat ene vrije plekje om uiteindelijk gefrustreerd je fiets ergens tussen te proppen. Als het aan de Gemeente Nijmegen ligt, wordt dit verleden tijd. Het College van burgemeester en wethouders wil namelijk 'slimme' fietsenstallingen realiseren in het fietsentransferium onder het nieuwe Doornroosje.

Het college komt daarmee D66 tegemoet. De partij had al eerder haar voorkeur uitgesproken voor een fietsenstalling die met behulp van speciale chips signaleert waar vrije plekken zijn. Via een beeldscherm is dan makkelijk te zien waar nog ruimte is om je stalen ros te parkeren. De gemeente hield een proef van Prorail met deze fietsenhouders in Zutphen nauwlettend in de gaten en vanwege het positieve resultaat wil het bedrijf dit systeem nu ook in andere gemeenten inzetten, waaronder Nijmegen.

In ieder geval hoef je nu dus nooit meer de trein te missen, omdat het makkelijker wordt een plek te vinden. Bovendien zal tweewielerstasi AFAC in haar handen knijpen, door gebruik te maken van de chips wordt het makkelijk om lang geparkeerde fietsen te lokaliseren en te stelen verwijderen.