Gezocht: fietsendief

Student, wees gewaarschuwd! Er is op dit moment een heuse fietsendief actief op de campus. En nee, het zijn ditmaal geen AFAC'ers die je stalen ros meeslepen.

De dienst Beveiliging van de campus heeft de afgelopen week een stijgend aantal meldingen gekregen en waarschuwt nu op Radboudnet. 'Het probleem is echt campusbreed', vertelt Wil Graven, manager Beveiliging van de RU en het UMC St. Radboud. 'Over de hele campus krijgen we meldingen van studenten en medewerkers zonder fiets. Meestal zijn de sloten doorgeknipt, maar er zijn ook rijwielen die nog op slot stonden in zijn geheel meegenomen.' Studenten hoeven zich in ieder geval niet al te veel zorgen te maken, volgens Graven gaat het veelal om 'goede fietsen en geen wrakken die worden meegenomen'.

Het bestaan van een fietsendief is niet nieuw, vorig jaar was er volgens Graven ook een periode waarin er veel fietsen werden gejat. Toen heeft de beveiliging nog een tweewielerbandiet in de kraag kunnen vatten. Om de diefstal dit jaar aan te pakken gaat de dienst Beveiliging uitzoeken of er ook een verband is tussen het tijdstip en de locatie van de melding. Bovendien wordt er extra gesurveilleerd langs de stallingen. Heeft er al iemand een signalement van de dader?