Gemeente houdt overlast studenten in de gaten

De gemeente gaat overlast van studenten in de gaten houden. Dat zegt ze in antwoord op vragen van De Nijmeegse Fractie.

Een paar weken geleden verraste gemeenteraadspartij De Nijmeegse Fractie ons nog met opmerkelijk nieuws. Als het aan de fractie ligt wordt de omzet van gezinswoningen naar studentenwoningen in Nijmegen aan banden gelegd. Steeds vaker worden er, vooral in het centrum, gezinswoningen omgetoverd tot kamerbewoning. Volgens De Nijmeegse Fractie moeten we al die studenten daar helemaal niet willen, ze tasten de sociale cohesie binnen de wijk aan. Studenten komen nou eenmaal niet zo vaak bij de buurvrouw om een kopje suiker vragen.

Tijd dus voor kritische vragen aan de het College van Burgemeester en Wethouders, die vandaag antwoordde (.pdf). 'Naar aanleiding van eerdere signalen over overlast door kamerverhuur, houdt het college de vinger aan de pols bij dit onderwerp.' Bovendien wil B&W best met Van Hees in discussie over studentenwoningen in de stad.

Verontrust Nijmegen kan dus weer rustig ademhalen en kinderen kunnen veilig over straat, de gemeente waakt. En student: u wordt in de gaten gehouden, wees gewaarschuwd.