Alternatief voor Radboud Rocks in Huygens

Baal je als een stekker omdat je niet mee kunt zingen met Ilse DeLange op Radboud Rocks? Niet getreurd, een zestal FNWI-studenten heeft een alternatief festival opgezet.

Radboud Rogue is volgens initiatiefneemster Kess Marks (25), student Scheikunde, een feestje voor een brede groep mensen. ‘We hebben vooral toegankelijke bandjes aangeschreven, de teleurgestelde liefhebbers van Radboud Rocks zijn namelijk zowel studenten als medewerkers.’

Het festival, dat wordt gehouden in het Huygensgebouw, vindt net als het uitverkochte verjaardagsfeestje van de RU plaats op 16 mei. ‘Het is niet de bedoeling om te concurreren met de universiteit, want hun feestje zit toch al vol’, aldus Kess.

Het plan is ontstaan tijdens een vrijdagmiddagborrel van de zes FNWI’ers, die een oplossing zochten voor het uitverkochte Radoud Rocks. ‘Toen besloten we zelf een festival op de universiteit te organiseren. We dachten eerst aan de naam Radboud Rocks Rukt, maar dat vonden we toch niet erg aardig en Radboud Rogue allitereert ook mooi.’

De onderhandelingen met het FNWI over de kaartverkoop van dit festival zijn nog in volle gang. Kess: ‘Een kaartje kost waarschijnlijk 3 euro. Wij hebben geen organisatie achter ons staan, dus we moeten de bands betalen uit de opbrengsten uit drank en entree.’ Er worden in ieder geval 300 kaartjes beschikbaar gesteld, maar dat kunnen er in de loop van de tijd nog veel meer worden.

Welke bands zullen optreden bij Radboud Rogue is nog onbekend. Houd ANS-Online in de gaten voor de stand van zaken.