Extra ruimte voor je fiets bij het station

Goed nieuws voor wanhopige spoorstudenten die hun fiets nergens kwijt kunnen. Als oplossing voor de fietsenchaos bij het station heeft de gemeente gezorgd voor een tijdelijke, onbewaakte fietsenstalling, waar duizend rijwielen terechtkunnen. Wie gebruik wil maken van de stalling en de trein wil halen, moet wel op tijd vertrekken: de stalling ligt aan de van Schaek Mathonsingel, om de hoek bij het kantoor van Metterswaene.

Wethouder Henk Beerten opent de nieuwe fietsenstalling maandag door de eerste gebruiker een waar pakket fietsaccessoires te schenken. 'Dit is een goede tijdelijke oplossing voordat de grote stalling onder Doornroosje klaar is. Op deze manier kunnen we onder meer de piek van fietsers bij het begin van het studiejaar in september beter opvangen', aldus Beerten.

Eerder werd nog geopperd om in de Keizer Karelgarage fietsenstallingen ze zetten, maar dat lijkt met de nieuwe stalmogelijkheden niet langer nodig. De nieuwe stalling blijft zeker tot de realisatie van zo'n 3500 rijwielhouders onder het nieuwe Doornroosje bestaan.