Nog drie dagen tot GNSK

Aanstaande vrijdag 7 juni gaat de 55ste editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) van start. Dit jaar zullen de Olympische Spelen voor studenten plaatsvinden in Nijmegen, wat betekent dat de campus en met name het sportcentrum het hele weekend zullen worden overspoeld door fanatieke sportievelingen. Er staan dertien populaire studentensporten op het programma. Bovendien wordt er zaterdag een groot feest georganiseerd in de Refter waar onder andere DJ Flexican samen met MC Sef en DJ Galaga het publiek de heupen zullen laten swingen.

Tim Munnich, penningmeester van het GNSK, geeft aan dat er nog een paar kleine dingen moeten gebeuren. 'We zijn druk bezig. Waarschijnlijk hebben we niet genoeg tijd om de studenten zelf te ontvangen, maar daar hebben we vrijwilligers voor.' De in totaal 1500 deelnemers en begeleiders zullen worden ondergebracht in de sporthallen en in tentjes in Park Brakkenstein.

Vanuit Nijmegen doen 19 teams met in totaal 190 deelnemers mee. Kanshebbers bevinden zich onder andere in de categorieën Volleybal Heren, Handbal Heren en Schermen. Munnich: 'Nijmegen is in ieder geval van plan te winnen. Dat wordt nog een uitdaging: tot dit jaar kreeg ieder deelnemend team punten en won de organiserende stad dus altijd omdat zij de meeste teams inzond. Vanaf dit jaar krijgen degenen die op de laatste twee plaatsen eindigen echter geen punten en moet er dus echt geknokt worden voor de eerste plaats.'