Goede doelen Ragweek bekend

De goede doelen die de zevende editie van de Nijmeegse Ragweek gaat steunen zijn bekend. Ieder jaar vinden over de hele wereld Ragweken plaats, waarbij studentenorganisaties geld ophalen voor mensen die het slechter hebben. Dit jaar zal tijdens de Nijmeegse variant, die sinds 2008 wordt georganiseerd, zoveel mogelijk worden ingezameld voor stiching Kinderen van de Voedselbank en Eardrop Stichting.

Borrels, lezingen en kalenders met sexy studentbestuurders zullen ervoor moeten zorgen dat bij deze twee goede doelen de centjes binnenrollen. Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in voor kinderen wiens ouders ingeschreven staan bij de voedselbank en de Eardrop Stichting helpt dove en slechthorende kinderen in Afrika. Volgens voorzitter Fleur Verdenius zullen beide goede doelen studenten aanspreken: 'Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen voor kerst of sinterklaas cadeautjes krijgen of iedere avond een warme maaltijd voorgeschoteld krijgen, weinig jongeren staan hier bij stil. Slechthorenden kinderen in Afrika raken bovendien sociaal achtergesteld, dat zal veel studenten raken.'

Dit jaar wordt een poging gewaagd om over de €20.658,61 van vorig jaar heen te komen, al zal dat niet makkelijk worden: 'Door de crisis en de maatregelen die studenten benadelen zal het lastig zijn over het bedrag van afgelopen jaar heen te komen, maar we doen in ieder geval enorm ons best.' De Ragweek vindt plaats van woensdag 9 april tot en met woensdag 16 april, daarna zal blijken of de prestatie van vorig jaar wordt overtroffen.