[Update] Waxinelichtgooier trekt lijst Nijmeegse piraten

Erwin Lensink, de 'waxinelichthoudergooier' wordt lijsttrekker voor de Piratenpartij in Nijmegen. In 2010 kreeg hij landelijke bekendheid door op Prinsjesdag een waxinelichthouder naar de Gouden Koets te gooien. De landelijke piraten zijn niet blij met Lensink en willen dat hij zich terugtrekt.

Het was nog spannend of de partij in Nijmegen zou deelnemen, maar uiteindelijk zijn er voldoende ondersteuningsverklaringen verzameld. Veel kandidaten heeft de Nijmeegse afdeling echter niet, na Lensink staat niemand meer op de lijst. Als hij zich inderdaad terugtrekt, moet de partij zonder kandidaten de gemeenteraadsverkiezingen in.

Update 16.00 uur: Lensink en de Piratenpartij hebben in 'goed overleg' besloten om uit elkaar te gaan, Lensink zal onder een andere partijnaam meedoen aan de verkiezingen. Een ding is zeker: de piraten zijn ook komende vier jaar niet in de gemeenteraad van Nijmegen te vinden.

Update 13 februari 10.30 uur: Lensink doet tegen de wil van de Piratenpartij toch mee aan de verkiezingen onder deze partijnaam. Kennelijk kan de Piratenpartij niet zo goed omgaan met een analoog faxapparaat, want het verzoek om de waxinelichthoudergooier te verbieden de partijnaam te gebruiken kwam niet voor de deadline aan bij de Raad van State. Nu valt er niets meer aan te doen en kun je op 10 maart stemmen voor 'piraat' Lensink.