Studentenverkiezingsdebat op 10 maart in LUX

Binnenkort ligt de stempas op de deurmat. Na vier jaar van heerschappij door een college van de PvdA, GroenLinks en D66 mogen we ons over drie weken weer bemoeien met de samenstelling van de gemeenteraad. Kleurt Nijmegen na 19 maart nog steeds groen en rood of nemen de rechtse partijen Havana aan de Waal over? In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vindt op maandagavond 10 maart het Studentenverkiezingsdebat plaats.

De lijsttrekkers van de PvdA, GroenLinks, D66, de SP, de VVD, het CDA en lokale partij De Nijmeegse Fractie gaan deze avond de strijd aan om de stem van de Nijmeegse student. Moet het aantal studentenkamers per straat worden beperkt? Rijdt er straks een tram naar de campus? Hoe ziet de toekomst van culturele instellingen in de stad eruit? Na afloop is er gelegenheid om na te praten met de politici onder het genot van een drankje.

Het debat wordt georganiseerd door ANS in samenwerking met studievereniging ismus, studentenvereniging Carolus Magnus en StudentStem. Toegangskaarten zijn gratis te bestellen via de website van LUX. Vanaf 19.30 uur is de zaal geopend.