Verkiezingen Nijmeegse nachtburgemeester begonnen

We kunnen er deze maand niet omheen: verkiezingen. Op dit moment is het digitale stemhokje voor de Nijmeegse nachtburgemeesterverkiezingen geopend op de site, omdat de huidige nachtorganisator Doro Krol er in oktober mee ophoudt. Tot aanstaande woensdag kun je stemmen op een van de zes kandidaten, die allemaal 'rasechte' Nijmegenaren zeggen te zijn die vol van het nachtleven genieten. Op dit moment hebben al 5200 Nijmegenaren op de knop gedrukt.

In de lijst komen een paar bekenden voor uit het studentenleven: Rens Kroese (bekend van zijn barfunctie in het CultuurCafé) en Richard Stone (die zijn debuut maakte als organisator toen zijn huis in brand vloog en hij vele benefietactiviteiten organiseerde).

Waarom je op een van hen moet stemmen? Op de website staan motivatieteksten en youtube-filmpjes. Rens: 'Rens Kroeze is zo`n echte Nijmegenaar. Hij is overal in de stad te vinden en met zijn onverwoestbare enthousiasme zorgt hij er samen met zijn stadsgenoten voor dat alle geweldige activiteiten in onze stad nog net iets leuker worden.' Richard: 'Na het opzetten van de 'Kloosterbrandbenefiet' heb ik veel fantastische en getalenteerde mensen leren kennen ... Ik zou ook zeker vaker benefieten willen gaan organiseren.'