Nachtelijk boodschappen doen binnenkort mogelijk

Het is nu bijna zeker dat Nijmegen nachtwinkels krijgt, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt tenminste.

In 2013 pleitte D66-gemeenteraadslid Kristie Lamers al voor de nachtshops. Nu lijkt er dus eindelijk vaart te komen in dit voorstel. Volgens het college is er onder de consumenten een behoefte aan winkels, waar je ook 's nachts boodschappen kan doen. Vooral studenten hebben volgens de burgemeester en wethouders baat bij nachtwinkels. De twee nachtzaken zullen ruime openingstijden krijgen, waardoor je als student altijd nog een fles wijn kan kopen als je drank tekort komt bij je huisfeest.

De ruime openingstijden zouden zomaar eens voor overlast kunnen zorgen bij omwonenden. Daarom stelt het college een aantal criteria. Aan de grootte van de winkel wordt daarom een maximum gesteld en de winkels moeten in gebieden komen, waar zowel wordt gewoond als gewerkt. Tenslotte moeten de firma's aan een doorgaande weg liggen met voldoende parkeerplaatsen, zodat ook studenten die zich een auto kunnen veroorloven hun studentenvoer kunnen inkopen.

Wanneer de nachtwinkels hun intrede zullen doen in het Nijmeegse straatbeeld is nog niet bekend.