CvB zet redactie Ublad onder druk

Het leek een goed compromis: het Ublad zou nog twee keer op papier verschijnen en daarna zouden het Utrechtse College van Bestuur (CvB) en de redactie gezamenlijk zoeken naar een nieuw format. Niets blijkt echter minder waar te zijn: nog geen 24 uur nadat de afspraken werden gemaakt sprak het CvB een hartig woordje met de hele redactie.

Uit zeer betrouwbare bronnen is ons ter ore gekomen dat vanmorgen alle redactieleden op het matje geroepen zijn. In de gesprekken is ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat het papieren Ublad definitief zal verdwijnen en dat de 'geplande consensus omtrent het format' slechts het format van de website inhoudt.

De bezetters van het Bestuursgebouw, waarmee het akkoord gesloten is, zeggen dat dit geenszins de bedoeling was. Zij streefden immers naar het voortbestaan van het papieren Ublad en zijn verontwaardigd dat alle redactieleden direct door het CvB zijn aangesproken. Volgens hen is dit een machtsspelletje van het universiteitsbestuur. Er is inmiddels een jurist geraadpleegd en wanneer nieuwe bezettingen het enige middel blijken te zijn, worden deze verre van uitgesloten.