[UPDATE] Collegezaal Radboud Universiteit bezet

In navolging van Utrecht en Amsterdam zijn ook een groep studenten in Nijmegen die actie voeren. Het is hier echter geen gebouw maar een collegezaal. Welke zaal precies, laten we zo snel mogelijk weten. Wie de initiatiefnemers zijn, is nog niet duidelijk. Navraag bij vice-voorzitter Jeroen Weijnen van studentenvakbond AKKU leert dat zij de initiatiefnemers in ieder geval niet zijn. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

UPDATE Ja ja, ook in Nijmegen een grootscheepse actie. Na het spannende verhaal op de website van de Telegraaf te lezen, wilden wij uiteraard al die spanning en sensatie zelf beleven en gingen wij op onderzoek uit om te zien welke collegezaal het nou eindelijk betrof. De portier wist ons lachend te vertellen dat het om E1.05 ging. Een mooie banner is inmiddels uit het raam gehangen en de ramen zijn geblindeerd. Een paar stoelen buiten de deur met enkele flyers moeten duidelijk maken wat het doel is van de actie.

Pers mag niet naar binnen, er mogen geen foto's gemaakt worden omdat de bezetters graag anoniem willen blijven. De sfeer blijkt wel goed te zijn en de tijd wordt gedood met spelletjes spelen. De reden van bezetting is volgens de persvoorlichter omdat: 'studenten heel boos zijn'. Het gaat om een niet georganiseerde groep studenten, uit allerlei studierichtingen. De reden van bezetting is de mogelijke afschaffing van de studiefinanciering en en mogelijke invoering van het bindend studieadvies. De groep is van plan te blijven zitten tot het College van Bestuur zich tegen de afschaffing van de studiefinanciering uitspreekt en het bindend studieadvies van de agenda haalt. Of ze van plan zijn om ook desnoods te overnachten is nog niet duidelijk: 'de studenten moeten dit zelf beslissen, maar het is wel mogelijk'.