ANS geweigerd voor introductietasjes

Al sinds mensenheugenis kan ANS erop rekenen dat het introductienummer wordt opgenomen in de felgekleurde introductietasjes die de universiteit iedere nieuwbakken student cadeau doet. Dit jaar gingen wij daar wederom vanuit toen twee redacteuren op een snikhete zomerdag overvolle winkelwagens het universiteitsterrein over duwden. We hadden immers een vriendelijke mail gekregen dat ook Dienst Studentenzaken graag de ANS in de tasjes wilde hebben.

Twee weken later bleek niets minder waar te zijn. De intro-ANS werd geweigerd en in een gesprek met het Hoofd Voorlieging Voorlichting zou ons duidelijk worden gemaakt waarom. De universiteit heeft namelijk besloten om de introductie nog saaier serieuzer te maken. De introductie moet een tijd worden ‘waarin de factoren voor een succesvolle studie moeten worden gecreëerd.’ Kortom: het rendementsdenken moet er aan het begin van de studie tien dagen lang worden ingestampt en daar past een onafhankelijk studentenblad niet bij. ‘Met name het hoofdredactioneel commentaar strookt totaal niet met die visie’, luidde de toelichting. Het feit dat wij een onafhankelijk studentenblad zijn en dus niet de mening van de universiteit plachten te vertegenwoordigen werd direct van tafel geveegd: ‘Die eerstejaars snappen dat toch allemaal niet.’ Punt uit.

Wij willen desondanks alle (eerstejaars) studenten bereiken en zullen daarom de geweigerde ANSen deze maand met nieuwe strategieën verspreiden. Vrees dus niet dat je dit afgewezen nummer niet onder ogen krijgt. Mochten we je toch missen of zijn de ANSen in de vertrouwde bakken op, dan kun je altijd op ons kantoor een geweigerde introductie-ANS ophalen.

De pdf-versie is inmiddels online beschikbaar, later deze week zullen ook de artikelen afzonderlijk op ANS-Online te raadplegen zijn.