SNUF en Carolus bereiken akkoord

Even dreigde Carolus Magnus in augustus haar oude vertrouwde sociëteit te moeten verlaten en als Argus-zwervers door de stad te moeten dolen op zoek naar dat aangebroken biertje. Gisterenmiddag bereikten het Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds (SNUF) en Carolus Magnus echter een langverwacht akkoord over een nieuwe huurovereenkomst waardoor een vertrek van de baan is.

Belangrijkste punt uit de nieuwe overeenkomst is dat de huurverhoging wel wordt doorgevoerd, maar dat deze stijging gefaseerd plaatsvindt en dat deze tot in de verre toekomst is vastgelegd. Daarnaast is eveneens overeengekomen dat SNUF het huurbeleid de komende jaren niet zal wijzigen en Carolus Magnus beter inzicht krijgt in de daadwerkelijke kosten die voor de onderhoud en restauratie aan het pand - nee, niet dat pand - worden gemaakt.

Als we SNUF mogen geloven is Carolus behoorlijk door de knieën gegaan. Voorzitter Jeroen Pohlmann vertelt: 'De kosten voor het pand zijn nu veel hoger dan de huurinkomsten. Het verschil tussen die twee bedragen, zo’n 60 procent, kun je zien als een verborgen subsidie. Met het nieuwe huurbedrag is daarvan geen sprake meer.' Gelukkig is er voor Carolinger spijtoptanten één troost: ieder AKKU-huurteam zal met plezier bezwaar maken tegen dergelijke huurverhogingen.