CvB: 'ANS boe, Van de Woestijne en BOS hoera'

Vandaag was het zover. Eindelijk kwam in de Universitaire Gezamenlijke Vergadering (UGV) tasjesgate ter sprake. AKKUraatd-fractievoorzitter Wouter van Acker greep in de schriftelijke rondvraag zijn kans en vroeg het college van bestuur (CvB) of zij het terecht vond dat de ANS uit de introtasjes werd geweigerd. Rector magnificus en CvB-lid Kortmann was duidelijk, met een volmondig 'ja'.

De hele riedel werd herhaald. ANS behoort niet tot de universiteit en de introductie behoort wel tot de universiteit. ANS zet het studentenleven neer als 'En ik zal het slapjes verwoorden: alleen feesten', aldus Kortmann. Verder raadde hij ANS en de leden van de UGV vooral aan om het hufterigheidsverhaaltje van Johan van de Woestijne te lezen. Dat ditzelfde hufterige beeld sprak uit de folder van het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen (BOS), was voor Kortmann geen argument: 'Ik vind de bejegening van ANS richting gezelligheidsverenigingen ook een argument voor weigering.' De kans om door te vragen werd Wouter van Acker door CvB-voorzitter Roelof de WIjkerslooth niet geboden.

Achteraf was Van Acker dan ook niet te spreken over de repliek van het CvB: 'Op die BOS-folder gingen ze niet in en bovendien had ik liever langer gediscussieerd. Hieruit blijkt alleen maar weer hoe gezelligheidsverenigingen-minded Kortmann is.'