RU bewijst lippendienst aan studentenacties

We dachten even niets meer te horen van de Radboud Universiteit nadat de langstudeerderskorting voor universiteiten van de baan was. Druk van de universitaire studentenraad zorgde er echter voor dat de Radboud Universiteit er vandaag een officieel persbericht uit deed. Daarin rept zij over de desastreuze gevolgen van de invoering van de Halbeheffing en de afschaffing van de basisbeurs voor de master.

De voorgenomen kabinetsmaatregelen betekenen dat in totaal 7.500 studenten, veertig procent van de Nijmeegse universitaire studentenpopulatie, een voor hen onvoorziene inkomensval van circa 30% maken.

Het merkwaardige woordgebruik en de verscheidene taalfouten in het bericht deden ons even vermoeden dat we met een vervroegde eenaprilgrap te maken hadden, maar RU-woordvoerder Willem Hooglugt onderschreef het bericht. Je kunt van communicatiemiepjes natuurlijk ook niet verwachten dat zij foutloos Nederlands schrijven.

Hooglugt wilde overigens niet kwijt dat de Radboud Universiteit alle acties om de maatregelen te voorkomen ondersteunt. 'We onderschrijven de doelen, maar geven niet iedereen onze steun.' De organisatoren van het protest op 12 april kunnen overigens wel rustig ademhalen, zij hebben wel de zegen van de RU.