Ragweek: soesjes gooien

Een week lang goedkoop bier drinken, karaoke zingen tot je geen stem meer over hebt en de volgende ochtend ontbijt op bed laten bezorgen. Deze week zijn deze activiteiten filantropisch te noemen: de vijfde Nijmeegse Ragweek is van start gegaan. ANS doet verslag van de week. Dit keer: Babylon bekogelen

De activiteit van SVBC Babylon stond zo leuk omschreven in het boekje van de Ragweek: 'Het hele bestuur zal aan de schandpaal worden genageld en je kunt ze met soesjes en andere etenswaren bekogelen.' Helaas was de werkelijkheid toch net wat anders. Slechts drie bestuursleden stonden vanmiddag tijdens de lunchpauze op het Erasmusplein met hun hoofd door een laken gestoken. De schandpaal moest je er zelf maar bij bedenken.

Niet dat het niet vermakelijk was om te doen. Voor twee euro kreeg je vier soesjes en kon je de ongelukkige, blauwbekkende bestuursleden bekogelen. Helaas kwam er niet veel publiek op deze ludieke actie af. De studenten die wel bleven staan om te kijken naar wat er aan de gang was, waren voornamelijk toeschouwer. Slechts een enkeling waagde een poging, die meestal mislukte. Hieronder echter het (schamele) resultaat van een geslaagde soesjesgooier.