Ragweek: bieden maar

Een week lang goedkoop bier drinken, karaoke zingen tot je geen stem meer over hebt en de volgende ochtend ontbijt op bed laten bezorgen. Deze week zijn deze activiteiten filantropisch te noemen: de vijfde Nijmeegse Ragweek is van start gegaan. ANS doet verslag van de week. Dit keer: bieden bij de Ragweek veiling.

Studievereniging Psychologie in Nijmegen (SPiN) organiseerde vanmiddag vanaf 12.30 uur de Ragweek veiling. Zodra de klok 12.45 uur aangaf en ik nog steeds de enige bezoeker was, werd er besloten de veiling af te lassen. Jammer, want de SPiN-leden hadden gehoopt een bedrag van minstens 100 euro op te halen. Op het laatste moment slofte er nog een aantal studenten de Spinozazaal binnen. Met dit publiek kon de veiling, tot grote opluchting van de SPiN-leden, toch nog worden voortgezet.

Het openingsstuk, de gelukskaars, ging voor 1 euro weg. Koen van Heijster, voorzitter van SPiN, leidde de veiling en moest af en toe een beetje helpen als niemand zijn hand opstak: 'Hoor ik daar 1 euro links achterin?' Er kwam van alles voorbij: exclusieve Radboud-teenslippers, een tafeltennisbatje gesigneerd door Rob Holland, hoofddocent Sociale en Cultuurpsychologie, een anti-kater ontbijt op de ochtend na het SPiN-feest en een romantisch diner met volgens Van Heijster 'de twee seksbommen' van SPiN.

Het klapstuk van de middag was een gesprek met onderwijsdirecteur Daniël Wigboldus. De date zal plaatsvinden in het limoengroene Cultuurcafé en de heer Wigboldus zal alle kosten voor zijn rekening nemen. Toen Van Heijster instemmend reageerde op de vraag of speciaalbieren ook bij de prijs inbegrepen zaten, was 16 euro het hoogste eindbod.

Met een totale opbrengst van 163,50 euro hebben de psychologiestudenten zichzelf overtroffen.