Draaiende docenten

Drank, muziek en hoogleraren. Hoewel dit niet de meest logische combinatie lijkt, heeft de organisatie van Nacht der Professoren al eerder bewezen dat dit een succesformule kan zijn. Vorig jaar organiseerde studentenvereniging Carolus Magnus het feest, waar verschillende hoogleraren achter de dj-tafel staan, voor het eerst. Nu is het tijd voor de tweede editie. In de nacht van 3 mei zal Doornroosje opnieuw vullen met dansende studenten en plaatjesdraaiende docenten.

Net als vorig jaar, toen het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie 4000 euro ontving, gaat ook dit jaar de opbrengst naar het goede doel. Komende editie zal er geld opgehaald worden voor het Ronald McDonald Kinderfonds en voor Students for Students, een project waarbij westerse studenten aandacht vestigen op het belang van hoger onderwijs in ontwikkelingslanden. 'Net als vorig jaar wilden we weer een lokaal project steunen. Students for Students is een initiatief van Nijmeegse studenten en tezamen met de Nijmeegse vestiging van Ronald McDonald leek dit ons dus een geschikte bestemming,' aldus Tom Hautvast van de organisatie.

De organisatie verwacht het succes van vorige editie te overtreffen. 'We hebben nu meer ruimte en kunnen daarom honderd kaarten meer verkopen, wat het totaal aantal op vijfhonderd brengt. We verwachten dat het wederom helemaal uitverkoopt.' Niet alleen door studenten, maar ook door docenten is het terugkeren van het concept enthousiast ontvangen. Veel docenten die vorig jaar al een muzikale bijdrage hebben geleverd, staan nu weer in de line-up. 'Veel van hen hadden vorig jaar al aangegeven in de toekomst graag nog een keer te willen helpen en wij hebben hen dus weer uitgenodigd.'

Ook een avondje losgaan op de favoriete nummers van je hoogleraren? Kaarten voor het feest, à 6 euro, zijn vanaf deze week te koop via de site van Doornroosje.