Enquête bevestigt printperikelen

Meer printers en minder problemen, dat zijn de belangrijkste aanbevelingen die de Universitaire Studentenraad op basis van een enquête aan het CvB zal doen. De Taskforce Printvoorzieningen ondervroeg 226 studenten over hun mening omtrent de uitdraaimogelijkheden op de RU. De resultaten daarvan zijn vandaag gepubliceerd.

Vooral de voorzieningen in de Universitaire Bibliotheek komen er desastreus vanaf. Zowel het aantal printers, de loopafstand naar de printers en de wachttijd worden met een zware onvoldoende beoordeeld. Een probleem dat voor de hele campus geldt is het printen van PDF-bestanden, dit gaat extreem langzaam. Daarnaast blijkt het aantal Péage-oplaadpunten onvoldoende. Eigenlijk komt alleen de Faculteit van Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica er goed vanaf, hier scoren de voorzieningen een voldoende.

Loeke Salemans, voorzitter van de USR, noemt de resultaten een bevestiging van problemen die al langer bij de medezeggenschap bekend waren. 'Er werd veel geklaagd over het kleine aantal printers en de regelmatige defecten. Op basis daarvan hebben we besloten tot deze enquête.' De USR doet in het enquêteverslag een aantal aanbevelingen. De belangrijkste daarvan zijn volgens Salemans het domweg verhogen van het aantal printers, het verhelpen van de PDF-problematiek en het instellen van meer Péage-oplaadpunten.

Donderdag overlegt de Taskforce Printvoorziening met de projectleider van Péage en een beleidsmedewerker van de Gebruikersdienst ICT over de te nemen maatregelen.