RU is nog eens vijf keer gewoon heel erg goed

Het is Koninginnedag geweest en gepaard met het goede weer is er geheel in lijn met de traditie weer een lintjesregen over het land uitgestort. De RU kon zich verblijden met maar liefst vijf gedecoreerde medewerkers. Vanzelfsprekend ging de PR-machine draaien en werd er een mooi stukje geproduceerd (hier zonder slotje).

Opvallend is dat niet alleen hoogwaardigheidsbekleders een onderscheiding opgespeld kregen. Zo werd Ine van den Heuvel, hoofd van de illustere afdeling Marktverkenning, Strategie en Ontwikkeling (MSO), beloond voor haar harde arbeid om de RU gewoon heel goed te houden. Jan Bulte, beleidsmedewerker bij het IWOO, werd onderscheiden voor zijn bijdrage aan het onderwijs voor de toekomstige artsen aan de Medische Faculteit.

Gelukkig voor het communicatieclubje ontbrak de categorie hoogleraren niet. Bart Jacobs (Digital Security) werd gelauwerd voor het keer op keer pootje haken van de OV-chipkaart en Didi Braat (Obstetrie en Gynaecologie) werd 'geprezen om haar veelzijdigheid'. Voor Carl Figdor (Immunologie) is het wachten op een Nobelprijs of zaligverklaring, want na de Spinozaprijs in 2006 en een echte ERC Advanced Grant in 2011 mag hij zich nu ook nog Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen. Voor de leken: in 1995 zijn alle Ordes gelijkgesteld, maar de Orde van de Nederlandse Leeuw staat toch net iets sjieker dan de Orde van Oranje-Nassau.

Uiteraard is ANS-Online heel trots op de laureaten en feliciteert ze dan ook van harte met hun nieuwe glimmende speldjes.