USR en CvB bereiken compromis over profileringsfonds

Vorige maand vond er een hevige discussie plaats tijdens de Universitaire Gezamenlijke Vergadering over het profileringsfonds. Vandaag bereikten het College van Bestuur (Cvb) en de Universitaire Studentenraad (USR) een compromis. Studenten die door overmacht tegen de langstudeerboete aanlopen, zullen de komende twee collegejaren volledig worden gecompenseerd, maar niet uit het profileringsfonds. De vergoedingen voor vergaderingen, de zogenaamde vacatiegelden, worden afgeschaft. In de komende twee collegejaren zullen medezeggenschappers echter tegemoet worden gekomen met extra bestuursbeurzen. Vanaf september zal het CvB met de nieuwe USR onderhandelen over de invulling van het systeem vanaf het collegejaar 2014/2015.

De regeling kan gevolgen hebben voor kleine verenigingen. Rector Magnificus Kortmann benadrukte dat alle verenigingen hem lief zijn, maar stelde ook: 'het zal op de langere termijn zo zijn dat er minder geld is. Dan moet je pijnlijke beslissingen nemen.'

Het lijkt erop dat er nog minder geld zal zijn dan eerst werd voorzien. Na een korte stilte liet Halbe Zijlstra namelijk weer van zich horen vandaag. Hij wil ook deeltijdstudenten uit het profileringspotje laten compenseren.