Studentonderscheiding 2012 naar Joris Blaauw

Waarschijnlijk is het niemand ontgaan: de RU viert vandaag haar 89ste verjaardag. Traditiegetrouw begon de feestdag vanmorgen met een eucharistieviering in de Studentenkerk. Daarna vertrok een feestende delegatie naar Concertgebouw de Vereeniging, waar de academische zitting werd geopend. Collegevoorzitter Roelof de Wijkerslooth nam vandaag ook afscheid. Gerard Meijer zal hem opvolgen.

Tijdens de zitting werden diverse penningen uitgedeeld aan Radboudianen waar het bestuur trots op zegt te zijn. Jeroen Linssen, Universitair docent, directeur onderwijs en hoofd van het onderwijsbureau van de faculteit Theologie, Filosofie en Religiewetenschappen, mocht een penning in ontvangst nemen. Ook beleidsmedewerker en hoofd van de clustersecretariaten, Wally de Vries, kreeg er een. Laatste in de rij van de medewerkerscategorie was Marlou Majoor, die diverse functies voor het academisch ziekenhuis en de universiteit heeft vervuld.

Masterstudent Sociologie Joris Blaauw was degene die de studentenonderscheiding 2012 in zijn handen gedrukt kreeg. Blaauw heeft zich dit jaar ingezet als assessor van de faculteit der Sociale Wetenschappen en is onder meer voorzitter van het COC Nijmegen. Daarnaast is hij verkiesbaar voor asap. Hij wist al een maand dat hij de onderscheiding kreeg, maar had het totaal niet verwacht, vertelt hij in een reactie: 'Ik heb er geen seconde over nagedacht dat ik de studentenonderscheiding zou krijgen. Het was een grote verassing dat de rector me belde'. 'De middag was heel onwerkelijk, alle aandacht was zo bijzonder', aldus een opgetogen Blaauw. Na het vanmiddag al flink gevierd te hebben, toogt hij zo naar het Diesfestival, dat op dit moment van schrijven al vol van start is.