RU blijft rustig over IE-probleem

Afgelopen dinsdag waarschuwde Microsoft voor een lek in de beveiliging van webbrowser Internet Explorer (IE). Door het hele land nemen Universiteiten voorzorgsmaatregelen en installeren alternatieve internetbrowsers. Bij de RU zitten ze niet met de handen in het haar en blijft IE in gebruik.

Op de Universiteit van Amsterdam is besloten dat medewerkers geen gebruik meer mogen maken van IE en vanaf morgen wordt daarom met Firefox gewerkt. Het personeel wordt geadviseerd vandaag geen sites meer te bezoeken. ‘Als medewerkers internet toch hard nodig hebben, kunnen ze het informatiecentrum bellen, dan wordt er meteen een alternatieve browser geïnstalleerd waarmee er wel veilig gesurft kan worden’, zo vertelt Laura Erdtsieck, persvoorlichter van de UvA, op webwereld.nl. Ook voor studenten is IE de standaardbrowser, maar zij kunnen wel gebruik maken van Firefox.

Aan de RU kunnen studenten geen gebruik maken van een andere browser, maar er is absoluut geen paniek. Naast een bericht op de site van de Universitair Centrum Informatievoorziening, werd pas op het einde van de middag op de portal geadviseerd ‘extra voorzichtig te zijn met het bezoeken van externe websites’. Ook worden er geen alternatieve internetbrowsers op de computers gezet. ‘We gaan niet overal een alternatieve internetbrowser installeren. Dat duurt erg lang en morgen komt Microsoft al met een beveiligings-update’, zo meldt Jean Popma, adjunct-directeur van de IT-afdeling van de RU.