UB wil uitbreiding studieplekken en openingstijden

De Universiteitsbibliotheek (UB) gaat uitbreiden. Dat bevestigt Natalja Grygierczyk, directrice van de UB. ‘Uit de enquêtes die we hebben gehouden blijkt dat er vraag is naar uitbreiding van studieplekken en openingstijden. Met beide thema’s gaan we nu aan de slag.’

Het plan om de capaciteit te vergroten is in een ver stadium gevorderd. Grygierczyk: ‘De klankbordgroep heeft al ingestemd. De uitbreiding is nu slechts een technische kwestie.’ Er wordt onderzocht waar de extra plaatsen kunnen komen, zonder de huidige warmte- en luchtinstallaties en ontsnappingsroutes te belemmeren. Duidelijk is dat de uitbreiding ten koste zal gaan van het aantal fysieke boeken en tijdschriften. Volgens Grygierczyk is dit geen groot probleem: ‘Tijdschriften worden nauwelijks meer geraadpleegd, zij zijn allen digitaal beschikbaar. Bovendien worden de materialen niet weggegooid, maar slechts verplaatst naar het magazijn. Mocht een student toch een exemplaar in zijn handen willen hebben, dan kan een medewerker het voor hem ophalen.’ De directrice hoopt dat dat de uitbreiding dit studiejaar nog gerealiseerd kan worden.

Een voorstel aan het CvB over de uitbreiding van openingstijden wordt op dit moment voorbereid. Grygierczyk kan over de precieze tijden nog niets zeggen. In ieder geval wordt studerend, flirtend en huiswerk makend Nijmegen op haar wenken bediend.