GDI faalt, opwaardeersysteem Péage lekt

De afgelopen jaren waren er nogal wat printperikelen op de campus. Waar je eerst een Xafax/chipkaart/geld gebruikte om te printen, moest het centrale Péage daar een verandering in brengen. Dit bleek in eerste instantie een faal, want het werkte niet. Nu is het systeem bijna uitgerold, maar schort het nog aan genoeg oplaadautomaten.

Mede daarom kwam de Gebruikersdienst ICT (GDI) van de RU op het mooie idee om online opwaarderen mogelijk te maken. Via iDeal is het nu heel eenvoudig om je saldo te verhogen. Dit kun je echter pas doen vanaf tien euro, terwijl een dubbelzijdig printje slechts 8 cent kost. Naar verluidt is dit om kostendekking te garanderen. Het opladen met iDeal kost het GDI telkens een halve tot hele euro aan transactiekosten.

Dit systeem blijkt echter zo lek als een vergiet. Log hier maar eens in met je studentnummer en wachtwoord. Open vervolgens een nieuw tabblad en schakel Javascript uit. Hoe je dat in jouw browser doet kun je hier lezen en is heel simpel. Tik vervolgens een opwaardeerbedrag in onder de tien euro en druk op continue. Schakel vervolgens Javascript weer in, accepteer de voorwaarden, klik op continue en betaal. Zo heb je niet tien euro, maar bijvoorbeeld één cent op je pas staan.

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar de verwarde man in grijze regenjas die dit bij ons meldde zegt dat hij dit twee maanden geleden al bij het GDI heeft aangekaart. Sindsdien is er niets met zijn melding gedaan. Zo serieus neemt de RU haar lekken dus.

Heb je dus binnenkort weer eens last van falend internet op de campus, schroom dan niet en zet een paar centen op je Péagepas. Kost het GDI weer een euro. Dat zal ze leren.