Grotiusgebouw wordt laptopvriendelijk

De nieuwe Rechtenfaculteit, het Grotiusgebouw, wordt een stuk laptopvriendelijker dan de rest van de campus. Zo komen er niet alleen goede faciliteiten in de bibliotheek, maar ook de collegezalen houden rekening met een flinke toename van het aantal laptopgebruikers.

In het gebouw zullen de zitplaatsen in de collegezalen voor de helft worden voorzien van stopcontacten en ook in de bibliotheek is er minstens één stopcontact per twee werkplekken te vinden. Daarnaast wordt binnenkort in een testopstelling bekeken hoe de verschillende soorten werkplekken er uit moeten gaan zien. Het is in ieder geval de bedoeling dat de stoelen ergonomisch verantwoord worden, zodat je niet al na een halfuur moet stoppen met studeren door nekklachten. Ook zijn er plannen om een ICT-servicepunt in het nieuwe gebouw te huisvesten. Daar kunnen studenten, net als in de UB, terecht met hun vragen en klachten.

De vriendelijkheid voor laptops lijkt daarmee wel gewaarborgd, de fervent PC-gebruiker lijkt niet zo welkom. In het Grotiusgebouw komen slechts twintig computerwerkplekken, terwijl er nu ruim negentig computers te vinden zijn in de bibliotheek van Rechtsgeleerdheid.