RU zwijgt nog steeds over Honours

Nadat in november al bekend werd dat het drie mensen van de Honours Academy op non-actief was gesteld, blijkt vandaag dat zij definitief weg moeten. Het gaat hier om het hoofd van Honours en twee medewerkers.

Vanochtend werd ook aangegeven dat de klacht niet onder de klokkenluidersregeling valt, zoals eerder door rector magnificus Engelen werd gezegd tijdens Rector on Tour. Over de aard van de 'overtreding', zwijgt de RU nog steeds.

Het onderzoek dat werd ingesteld, geeft blijkbaar voldoende reden om het bestuur niet te laten terugkeren. Het rapport blijft echter vertrouwelijk. Wilma de Koning, lid van het College van Bestuur en verantwoordelijk voor het personeel, legt uit bij Vox dat de onderlinge verhoudingen tussen het bestuur en tussen het bestuur en de medewerkers teveel verstoord is. Engelen doet er nog een schepje bovenop en vraagt om vertrouwen in de universiteit dat zij niet zomaar zo'n besluit zullen nemen en stelt op basis van fatsoensnormen niet dieper op het ontslag in te kunnen gaan.

Opvallend is dat ondanks dat de onderwijskwaliteit niet in het geding zou zijn, de ontslagen wel aanleiding zijn om het ITS-rapport over de kwaliteit van het onderwijs nog eens extra te bespreken.