Soeterbeeck Programma wordt Radboud Reflects

Het Soeterbeeck Programma, een onderdeel van de RU dat verdiepende lezingen en debatten organiseert, is ook slachtoffer geworden van het Radboud-voorzetselvirus en krijgt vanaf 1 september de nieuwe naam Radboud Reflects.

De nieuwe naam werd voorafgaand aan de lezing van Jane Goodall in De Vereeniging door rector magnificus Theo Engelen bekend gemaakt. De nieuwe naam komt niet in aanmerking voor de originaliteitsprijs, gezien de overvloed aan Radboud-gerelateerde namen. Eerder veranderden al onder andere het Universitair Sportcentrum in Radboud Sportcentrum en het Instituut voor Leraar en School in Radboud Docenten Academie. De RU lijkt het nieuwe beleidsplan Change Perspective, dat pleit voor een internationale naamsbekendheid van het merk Radboud, nog lang niet los te willen laten.

In de weken voor de bekendmaking deed de RU verdacht mysterieus over de naamsverandering en hield ze de lippen stevig op elkaar. Anthonita van Egmond, Hoofd Corporate Communicatie van de RU, bevestigde dat de naam 20 mei bekend zou worden gemaakt, maar kon 'niet meer informatie geven'. Ook een belletje naar het Soeterbeeck Programma leverde niet meer op dan een verontwaardigde 'Hoe weet je dat de naam gaat veranderen?!'.