ANSdebat: 'Internet en de vrijheid van meningsuiting'

Zijn er grenzen op het web? In samenwerking met de Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen zoekt het Algemeen Nijmeegs Studentenblad een antwoord op deze vraag. Door de opkomst van sociale media zoals Twitter en het bestaan van blogs en opiniesites kan iedereen tegenwoordig zijn mening geven op internet, ook anoniem. Daardoor verruwt het online debat. De vraag is welke rol de overheid hierin speelt. Mag je alles zeggen op internet, of moet de overheid op een gegeven moment ingrijpen? Als zij voor dit laatste kiest, komt de vrijheid van meningsuiting dan in gevaar, of is die op het internet van een andere orde? En moeten de regels die in het offline maatschappelijk debat gelden, ook online worden toegepast, of zou men hiervoor moeten zoeken naar een andere soort van wetgeving?

In het eerste deel van de serie ANSdebat worden deze vragen beantwoord door onder andere ‘journalist van het jaar’ Brenno de Winter en prof. dr. Bert van Roermund, hoogleraar Rechtsfilosofie aan de Universiteit van Tilburg. Een inleiding wordt gegeven door een afgevaardigde van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling, die onlangs het rapport ‘De nieuwe regels van het spel; internet en het publiek debat’ uitbracht. De zaal zal zoveel mogelijk betrokken worden bij het debat en de aanwezigen krijgen uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en hun mening te geven. Manon van de Ven (lezing- en debatcommissie JFV) spreekt een column uit. Het debat zal onder leiding staan van Tim Ficheroux en Erik van Rein, redacteuren van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad.

Donderdag 9 februari, aanvang 20.00 uur. Entree: 2,50 euro (JFV-leden gratis) Locatie Marienburg 38-39, Nijmegen. Kaarten zijn te koop op de site van LUX, telefonisch via 0900-5894636 en aan de kassa.