Analyse van Vox-nieuwe stijl

vanuit het ans-kantoorHet zal geen verbazing wekken dat wij lange tijd uitzagen naar de verschijning van de Vox-nieuwe stijl van afgelopen donderdag. Tijd voor een analyse.

Kosten noch moeite lijken gespaard om het nieuwbakken maandblad een flitsend uiterlijk te bezorgen. Inhoudelijk zijn drie opvallende punten aan te stippen in het eerste nummer. Ten eerste werd de gephotoshopte filmposter van 'Go West!', inclusief de bijpassende ondertitel 'Every university has a story. Radboud has a legend.', door ons met een grijns ontvangen. Daarnaast wordt de nieuwjaarsspeech van Roelof de Wijkerslooth ('2010 was het beste jaar sinds 1923') geregeld betwist en ten slotte is een zeer kritische column van Robert de Ruijter ('Radboud Universiteit Magniet Universiteit') gepubliceerd. Neemt de papieren Vox bewust een onafhankelijke houding aan?

Een nieuwe rubriek die bij veel studenten aan zal slaan is 'Nijmeegse beloftes', waarin de hoofdredacteur van 3voor12 Arnhem-Nijmegen, Edwin Niemantsverdriet, een voorspelling doet voor Nijmeegse muziekgroepen in de lift: Wie van deze talenten staat er deze zomer op landelijke festivals en grote podia? Leukere rubrieken worden echter afgewisseld met traditionele oersaaie onderwerpen, oninteressant voor de meeste studenten. Zo zijn er twee pagina's gewijd aan het nieuwe gebouw voor de Rechtenfaculteit en is er als klap op de vuurpijl een nieuwe rubriek met de naam 'De promotie' geschapen. Vox lijkt voor een groot deel helaas niet de status van personeelsblad te ontstijgen. Maar is hij beter dan voorheen?

Ben jij tevreden met de nieuwe Vox of zal deze voortaan als goedkoop pleepapier dienen? Vel je oordeel en laat het ons weten.