Lijstjestijd: bizarre gebeurtenissen op de campus

Het is weer lijstjestijd. Twee weken lang zie je overal politieke jaaroverzichten, Johnny Hoogerland in het prikkeldraad en beargumenteert iedereen opgewonden waarom Bon Iver, Fleet Foxes of toch James Blake het beste album van 2011 maakte. ANS-Online geeft deze kerstvakantie een aantal hoogtepunten uit het afgelopen jaar. Weliswaar voor onszelf, dus schroom niet jouw hoogtepunten te noemen.

5. Bezetting Erasmusgebouw Boze occupyers bezetten inmiddels al weken het Valkhofpark, maar afgelopen jaar werd het Erasmusgebouw veroverd door een groepje verontwaardigde studenten. Uit protest tegen de onderwijsbezuinigingen werd het gebouw omgedoopt tot de ‘Academie van de vooruitgang’. Het protest was van korte duur: een groep politieagenten dreef de opstandelingen uit het gebouw.

4. Windmolentjes Een ludieke actie van een stel studenten zorgde ervoor dat de gehele campuspopulatie zich een week lang afvroeg wat er aan de hand was. Honderden windmolentjes sierden het universiteitsgebied. Later bleek dat een het een actie van de USR en de Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds was om studentbestuurders te werven.

3. Onnijmeegse onrust Taferelen die je normaal alleen verwacht in Amerikaanse politieseries werden aan het begin van dit jaar Nijmeegse werkelijkheid. Het studerende publiek in de UB werd opgeschrikt door een verwarde man die met een mes liep te zwaaien. Pepperspray en pistolen van de politie mochten aanvankelijk niet baten; pas nadat een politieauto met versterking arriveerde werd de man gearresteerd.

2. Spanning en sensatie! Toegegeven: echt groot nieuws was het niet. Het bericht dat een vrachtwagen tegen een gebouw van de Medische Faculteit aanreed was echter een welkome afwisseling in ons o zo rustige kantoorleventje: meligheid alom. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

1. Voorlichter en volkszanger In september werd bekend dat onze geliefde woordvoerder Willem Hooglugt zijn post verlaat en wordt opgevolgd door Martijn Gerritsen. Hoewel we de herinneringen aan Hooglugt koesteren, is Gerritsen op zijn minst een waardige opvolger te noemen. De beste man blijkt in zijn vrije tijd een heuse volkszanger te zijn en ‘bezingt de liefde in al haar facetten’, zo is te lezen op zijn website.