De Terugblik: In Beeld

In de laatste tien dagen van 2013 blikt ANS terug op een opmerkelijk jaar. In overzichten vatten we de memorabele en bijzondere momenten samen, lachen we om idiote plannen van Bussemaker en rakelen we eigenaardige nieuwtjes op. Vandaag: het jaar in Beeld

 

 

 

 

5. Radboud Rocks Het veel besproken Radboud Rocks als onderdeel van de lustrum festiviteiten: duur en het werd een modderpoel. Wel leverde het mooie plaatjes op van artiesten als Racoon, Ilse de Lange en Fresku. ANS mocht vooraan foto’s maken, maar ook de foto’s van verder af waren prachtig. Het geluid was overigens ook goed, er waren zo'n 7.500 studenten en medewerkers bij.

4. De Herfst Ondanks dat er geen echte herfstvakantie was op de campus, kleurde Heyendaal ook dit jaar weer oranje en bruin. Dit wonderlijke tafereel werd vastgelegd door een van onze fotografen. De paddestoelen schoten uit de grond.

3. Ontplofkip Zielige kuikens in ANS? In maart bezochten wij een kuikenboerderij. Uiteraard werd ook een fotograaf meegestuurd, wat resulteerde in 'prachtige' foto's van kuikens die over transportbanden op de juiste bestemming terecht komen. Gelukkig zijn de kerstdagen achter de rug, want anders kwam er geen hap meer door de keel. Wekelijks worden op de bezochte boerderij gemiddeld 1,5 miljoen vogeltjes klaargestoomd voor onder andere de plofkipindustrie.

2. Radboud Sports Nog meer lustrum festiviteiten. Rector magnificus Bas Kortmann opende namelijk de festiviteiten van het negentig jarig bestaan van de Radboud Universiteit door met een hockeystick in het rond te zwaaien. Dit leverde de meest hilarische foto van het jaar op.

1. ANS Test

ans test
Voor de mei-ANS van dit jaar ‘riskeerden we ons rijk’. Menselijke proefdieren? Lucratief of gevaarlijk? We namen het onder de loep. De voorkant werd in een fotostudio geschoten, dit resulteert in de mooiste voorkant van 2013. Je kunt hier (.pdf) de foto bewonderen zoals hij op de voorkant van het de ANS Test staat te schitteren.