De terugblik: bijzondere ANS-momenten

In de laatste tien dagen van 2013 blikt ANS terug op een opmerkelijk jaar. In overzichten vatten we de memorabele en bijzondere momenten samen, lachen we om idiote plannen van Bussemaker en rakelen we eigenaardige nieuwtjes op. Vandaag: de meest bijzondere ANS-momenten.

5. Kamperen op de redactie In de collegebankjes plaatsnemen wanneer je amper geslapen hebt, het overkomt de meeste studenten weleens. Ook ANS-redacteuren vormen daar geen uitzondering op. Wat te doen als je om 08.45 uur alweer college hebt, maar nog tot zeven uur ‘s ochtends bikkelt aan de december-ANS? Het idee om nog naar huis te moeten fietsen en vervolgens niet meer aan slaap toe te komen, stond twee redacteuren absoluut niet aan. Kamperen op de redactie bleek dan ook de ideale oplossing.

4. Het stasi-apparat van Ovum In de toenmalige rubriek Lijn 1 stapte ANS, op zoek naar interessante verhalen, iedere maand uit bij een andere bushalte op deze lijn. Breng gooide roet in het eten door het traject te verleggen in de nieuwe dienstregeling, maar ANS ging in januari wars door met het bezoeken van de oude haltes. Dit bracht ons in februari bij een vijftal dames van Ovum Novum. Toen het bestuur in de gaten kreeg dat een kritische journalist de sociëteit had betreden, werden de onschuldige dames onder strenge supervisie gebracht van het interne stasi-apparat.

3. Help, ik moet op de foto ‘Ik wil niet in een samenleving leven waarin mensen alleen met zichzelf bezig zijn’, zo legt GroenLinks-politicus Jesse Klaver zijn idealen uit aan ANS in februari. Na het gesprek reageert Klaver echter geschrokken als de fotograaf op het punt staat haar werk te gaan doen. De politicus blijkt toch veel met zichzelf bezig te zijn als hij met een waterval aan redenen komt om niet op de foto te hoeven. De jonge GroenLinkser stemt uiteindelijk toch in en is daarom ook zonder zijn netste kleren en favoriete haarlak te bewonderen in de ANS.

2. Onrust in de ballenclub Als op 1 april de nieuwe ANS in de bakken ligt, kan de lezer maar beter opletten. Dragqueen Chanel sierde de achterpagina met ‘haar’ uitbundige wimpers en waaier. Een niet alledaagse, maar zeker ook niet unieke verschijning. De queen gaf echter aan lid te zijn van Carolus Magnus en daar nog niet uit de kast te zijn gekomen. Dat gegeven deed heel wat stof opwaaien. Op de redactie kon men vervolgens genieten van alle serieuze reacties op het artikel, de Nijmeegse bal bleef in verwarring achter.

1. Interviews designen Stel, je staat samen aan het hoofd van een designstudio, maar je compagnon kan wegens drukte niet aanwezig zijn als ANS op bezoek komt. Voor de beeldvorming is dat niet gunstig omdat je niet zelf de grote man wil lijken. 'Geen nood', moet Job Smeets van Studio Job gedacht hebben, dan verzint de redacteur de afwezige collega Nynke Tynagel er toch gewoon bij? In de april-ANS was het interview met, uiteraard, de helft van het designersduo te lezen.